Algemeen:

In een prachtige parkachtige omgeving gelegen buiten de Helpoort gaan wij u delen tonen van drie latere stadsuitbreidingen. Onze tocht zal eindigen bij de voormalige Tongersepoort, bij het standbeeld van de in 1673 voor Maastricht gesneuvelde musketier d’Artagnan.

dartagnan1

dartagnan2

Rondleiding:

U wordt ontvangen in de oudste stadpoort van Nederland; de Helpoort uit 1229. Voor mensen met een fysieke beperking is het museum helaas beperkt toegankelijk. Hier volgt een korte inleiding in de vestinghistorie van Maastricht. Vervolgens gaan we op weg op en langs de zuidelijke vestingmuren en zal uw gids op diverse plekken een toelichting geven over de vestingtechnische aspecten en enkele anekdotes vertellen ( o.a. over het verraad van Maastricht in 1638). De tocht zal eindigen bij het standbeeld van Charles de Batz de Castelmore, graaf van d’Artagnan waar uw gids u zal inwijden in de historie rond de echte, en de roman d’Artagnan. 

dartagnan3

 

De kosten:

Gezien de te nemen hellingen/trappen in het terrein is het gewenst dat onze gasten redelijk ter been zijn. Duur van de gehele rondleiding circa 1.30 uur. De kosten zijn € 6,75 p.p.. Kinderen 3-11 jaar € 5,75 p.p.. Ontvangst is in de Helpoort gelegen aan het einde van de Bernardusstraat. Einde is bij het standbeeld van d’Artagnan gelegen nabij de Tongersestraat.  

Aanvragen:

Deze rondleiding is elke zaterdagmiddag om 14.00 uur. U kunt voor deze reguliere rondleidingen  reserveren via ons aanvraagformulier rondleidingen. In de winterperiode tussen 1 november en 2e paasdag is de Helpoort gesloten en kan de rondleiding uitsluitend aangevraagd worden via het aanvraagformulier rondleidingen.  Buiten genoemde periode kunt u ook, zonder reservering, zich melden 10 minuten voor aanvang van de rondleiding in de Helpoort. 

Aanvraagformulier Rondleidingen Maastricht Vestingstad

Gebruik onderstaand formulier om een (groeps- of reguliere) rondleiding in en rondom de Vestingwerken in Maastricht aan te vragen:
Volledige naam(*)
Vul aub uw naam en voornaam in.

Telefoon(*)
Ongeldige invoer

E-mail(*)
Onjuist mailadres.

Aanvraag voor:(*)

Ongeldige invoer

Aantal deelnemers(*)
Maak aub een keuze.

Voor groepsrondleidingen is een minimum aantal van 10 personen vereist.

Voorkeurstaal v.d. rondleiding?(*)
Ongeldige invoer

VoorkeursDatum+Tijd

Ongeldige invoer

Opmerkingen
Ongeldige invoer

Antispam controle
Ongeldige invoer

Cookies maken het voor ons makkelijker om onze diensten aan te bieden. Door gebruik te maken van onze informatiedienst staat u ons toe cookies te plaatsen.
Ok