Rondleiding “van Helpoort naar d'Artagnan”

dartagnan1

dartagnan2

U ontmoet onze gids nabij de oudste stadspoort van Nederland; de Helpoort uit 1229. Onze gids vertelt in het kort een inleiding in de vestinghistorie van Maastricht. Vervolgens gaan we op weg op en langs de zuidelijke vestingmuren en zal uw gids, in een prachtige parkachtige omgeving gelegen buiten de Helpoort, u delen tonen van drie latere stadsuitbreidingen. Op diverse plekken wordt een toelichting gegeven over de vestingtechnische aspecten van de stadsommuring en zal onze gids enkele anekdotes vertellen ( o.a. over het verraad van Maastricht in 1638). De restauratiewerkzaamheden van het ingestorte muurdeel tussen rondeel de Vief Köp en de Poort Waerachtig zullen eveneens door onze gidsen besproken worden. De tocht zal eindigen bij het standbeeld van Charles de Batz de Castelmore, graaf van d’Artagnan, die in 1673 bij het beleg door de Fransen, voor de muren bij de voormalige Tongersepoort, sneuvelde door een schot door zijn nieren van de Maastrichtse stadsverdediging. Uw gids zal u tevens inwijden in de historie rond de echte, en de roman d’Artagnan.  

dartagnan3

 

De wandelingen starten nabij de Helpoort gelegen aan het einde van de Bernardusstraat. De duur van de gehele rondleiding is ca. 1,5 uur. Einde rondleiding is bij het standbeeld van d’Artagnan gelegen nabij de Tongersestraat. De kosten van deze rondleiding bedragen € 8,-- per persoon; jeugd t/m 12 jaar € 5,--. U kunt reserveren tot de donderdagavond tevoren 18.00 uur. Gezien de te nemen hellingen/trappen in het te bezoeken gebied is het gewenst dat onze gasten redelijk ter been zijn.

Reserveren is ook mogelijk voor een privé-(groeps)rondleiding. U bepaalt dan zelf in overleg dag en uur. Ook dan is de duur van deze tocht ca. 1,5 uur. Maximaal 10 personen kunnen dan deelnemen; de kosten voor deze privé rondleiding bedragen € 75,00. Deze aanvraag dient minimaal 1 week tevoren ingediend te worden.

Voor grotere groepen dient steeds een aparte aanvraag te worden gedaan.

Gebruik het aanmeldingsformulier om te reserveren !

Aanvraagformulier Rondleidingen Maastricht Vestingstad

Gebruik onderstaand formulier om een (groeps)rondleiding in en rondom de Vestingwerken in Maastricht aan te vragen:

 

Vul aub uw naam en voornaam in.

Ongeldige invoer

Onjuist mailadres.

U dient nog een keuze te maken

Indien u Vriend van de Stichting Maastricht Vestingstad (SMV) bent, kunt u gratis deelnemen aan alle rondleidingen.

Ongeldige invoer

Maak aub een keuze.

Minimaal 6 deelnemers (à €9,00 p.p.) of minimumprijs à € 55,00 (per rondleiding van 90 min.)

Ongeldige invoer


Ongeldige invoer

Ongeldige invoer